Clapper + Abekejser // Cph Jazz

To ferme og nysgerrigt nyskabende bands sætter hinanden stævne til denne dobbeltkoncert i Krudttønden i anledning af Copenhagen Jazz Festival.

Abekejser

Abekejser blander hiphoppens tunge rytmer med jazzens fine harmonier og nuancer. Inspirationen hentes fra nær og fjern og kodes sammen i den farverige junglemaskine. Fremført på alt fra moog bass synth til klassisk elguitar svinger Abekejser sig ubesværet fra stramme beats til legende improvisation og videre til groovy hooks. Ingen musikalske dogmer er sikre, når drengene først går på scenen.

I junglen bor Abekejseren, og når han holder fest, så er det til tonerne af den svedigste omgang beatbaseret jazztronica. Abekejser er en firkløver fra toppen af det pulserende, århusianske musikmiljø, der sammen har skabt en instrumental port til et fremmed univers.

Selvom alle fire musikere har en baggrund i jazz og worldmusic, så har Abekejser for længst smidt kontrabassen på bålet sammen med de lukkede skabeloner. I stedet bygger orkesteret sin lyd på en bund af stærke beats fra en kombination af elektroniske samples og akustisk trommesæt. Ovenpå ligger en stor sound, hvor knitrende synthesizers og effektmættede guitarer står i kø for at levere episke harmonier og fængende melodier.

Line up

  • Jeppe Lavsen (guitar)
  • Jon Døssing Bendixen (keys)
  • Adrian Christensen (bass)
  • Rasmus Fisker (machine drum)
  • Frederik Bülow (drums)

Clapper

Clapper blander lyden af gospelmusik fra den amerikanske vestkyst med moderne fusionsjazz. Et splinternyt skud på stammen af unikke Aarhusianske bands med iver for fornyelse indenfor jazzgenren. De fire musikere er ikke just nye på den danske jazzscene. Bandets medlemmer tæller bl.a. musikere fra bandsene Abekejser, Hvalfugl, Karmen Rõivassepp Quartet, Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet, Casper Hejlesen Kvartet, m.fl.

Selvom bandet ikke har eksisteret i særlig lang tid, er Clapper allerede begyndt at sætte koncerter op, og planlægger deres første udgivelse i efteråret 2021.

Line up

  • Frederik Emil Bülow (Trommer)
  • Adrian Christensen: (Bas)
  • Jeppe Lavsen: (Guitar)
  • Malthe Jepsen: (Piano & rhodes)

Koncerten præsenteres af Favorite Things og Palmspree i samarbejde med Huset.

Hold dig opdateret

Kontakt

Krudttønden

Del med