Københavns Kommunes logo

Kim Menzer Jazz & Blues Band

Bandet præsenterer Østerbro Jazzklub bluesmusik fra den uopslidelige skat af amerikanske sange og melodier. De byder også på nyere jazzmelodier og sange samt deres egne kompositioner.

Bandet fokuserer primært på bluesmusik og bluesbaserede melodier fra Amerika. De formår at indfange den varme swing-rytme og inderligheden både i den kollektive musikalske udfoldelse og i de improviserede øjeblikke i deres repertoire. De lader sig inspirere af jazzmestre som Armstrong, Lewis, Ellington, Basie, Monk, Asmussen og mange flere. Udover disse klassikere udforsker bandet også nyere melodier og sange med jazzpotentiale og arbejder med egne kompositioner, der spænder fra blues og rags til ballader og stomps.

Publikum kan se frem til en optræden fyldt med swingende musik, højt humør og en kollektiv musikalitet, der udstråler varme, erfaring og kærlighed til jazz. Multiinstrumentalist Kim Menzer, der har ledet sit eget band siden 2009, er kendt for sit karismatiske og personlige mundharpespil. Hans lange karriere inden for dansk jazz og rock begyndte som 14-årig med trombonen i Sønderborg og fortsatte som 18-årig i diverse københavnske traditionelle og swingbands som Københavns Fodvarmere med Valdemar Rasmussen og Jens Sølund. Han deltog også i flere avantgarde- og free jazz-konstellationer under ledelse af John Thicay. Men han er måske mest kendt som den legendariske frontmand i Burnin Red Ivanhoe gennem mange år.

Kim Menzer har desuden optrådt med en række andre bands og ensembler, herunder Røde Mor, New Orleans Delight, Peter Nissens Jazz Band og Jazz Kompagniet.

Billetter købes i døren. 

Besætning består af:

Andreas Fryland: Trommer

Nicolai Land: Bas

Marko Markovic: Klaver

Morten Carlsen: Tenorsax, klarinet

Ole Agermann: Trombone

Kim Menzer: Alto sax, mundharpe og vokal

Kontakt

Krudttønden

Serridslevvej 2

2100 København Ø
Del med