Søren Stensby // Cph Jazz

Bag navnet Søren Stensby gemmer sig en af landets mest innovative violinister og komponister.

Han har gået på konservatoriet i syv år, han har vundet to Danish Music Awards og været nomineret til yderligere fire. Han har udgivet og medvirket på et utal af albums og har turneret i Europa og USA med highlights som Glastonbury, SXSW, Fusion og Sziget.

Bag navnet Søren Stensby gemmer sig en af landets mest innovative violinister og komponister, som ud over at være medstifter af bands som Tako Lako, Firs og Mother Lewinsky og har haft utallige musikalske samarbejder på tværs af genrer og landegrænser.

Søren Stensby udgav i 2020 sin første solo-EP på pladeselskabet Cosmopol Music Group, som udgiver en række af landets mest nyskabende artister indenfor neo-klassisk/elektronisk musik. Stensby er netop nu i gang med at producere sit første fuldlængde album i eget navn.

 

I sit første solo projekt skaber Stensby dragende og sfæriske lydlandskaber, hvor melankolske violinmelodier blander sig med elektroniske lydflader og støvede klaverklange.

Som et ekko af islandske Ólafur Arnalds og tyske Nils Frahm lægger Søren Stensbys musik sig i spændingsfeltet mellem ambient elektronisk, moderne klassiske og nordisk folk.

Produktionerne er lavet i samarbejde med den klassiske pianist Andreas Broby, som har været en fast musikalsk samarbejdspartner for Stensby igennem et utal af projekter. Sammen har de udviklet en lyd, hvor klaver og violin krydres med effektpedaler og synthesizere i et drømmende og dragende ambient univers. På scenen får de selskab af cellist Sara Bache, som fuldender live-setuppet med både mørke celloklange og bas synth.

Hold dig opdateret

Kontakt

Krudttønden

Del med